11 Ekim 2008 Cumartesi

ANTEP KISIRI

Kızımla beraber bugün çarşıya çıktık.Çarşıda canımız kısır istedi ve eve gelir gelmez hemen çarşıdan aldığımız taze yeşilliklerle kısır yaptık.Konya 'ya alışmaya başladım,düşündüğüm kadar sıkıcı değilmiş.Hatta keyif almaya bile başladım ve hemen yeni bir arkadaş buldum bile :)
Komşum çok iyi ve de sevecen ,kaynaştık bile..
Neyse geçelim tarife..
Malzemeler :· 1 su bardağı köftelik bulgur (simit )· 1 dolu yemek kaşığı biber salçası· 1 dolu yemek kaşığı domates salçası· Tuz , karabiber· 1 demet kıyılmış maydanoz· 10 adet irice kıyılmış taze soğan· Zeytinyağı· ½ çay bardağı nar ekşisi ve 1 limon suyu
Hazırlanması :Bulgur kaynamış suyla ıslatılır . Bulgurlar şişince salça ve baharatlar ilave edilir ve elimizle güzelce yoğrulur ekşisi eklenir. Daha sonra maydanoz , soğan ve zeytinyağı ilave edilir , karıştırılır ve afiyetle yenir .

Hiç yorum yok: